Ультрафіолет - зручна дезінфекція

Пандемія, яка наздогнала світ, внесла багато корективів у життя кожної людини. Багато речей, які раніше притаманні виключно медичним установам, салонам краси та косметологічним кабінетам, стали користуватися попитом у звичайних громадян. Зараз усі носять маски, рукавички. Усюди розміщені листові паперові рушники та диспенсери з антисептичними розчинами. Актуальності набирають побутові ультрафіолетові стерилізатори, за допомогою яких борються із мікробами в домашніх умовах.

Ультрафіолет: що це та як працює?

Ультрафіолетове випромінювання - це електромагнітні хвилі, що знаходяться в проміжку між видимим світлом і рентгенівськими променями. Люди, думаючи над питанням, як продезінфікувати приміщення, навчилися застосовувати для цього ультрафіолетове випромінювання. Так було створено спеціальні прилади та лампи. Принцип роботи ультрафіолетової стерилізації полягає в тому, що молекули ДНК, які знаходяться в клітинах живих організмів, поглинаючи УФ-хвилі, руйнуються, або отримують дефекти, що призводять до загибелі клітин.

Щоб знезараження пройшло ефективно, потрібно створити умови, за яких ультрафіолетове випромінювання потрапило точно на хвороботворні мікроорганізми. Тому щоб очистити воду, її пропускають під променями ламп кілька разів. Для дезінфекції приміщення застосовують ручний портативний ультрафіолетовий стерилізатор зі світлодіодами.

Відмінності ультрафіолетової стерилізації від інших способів

Існує кілька поширених способів стерилізації:

  • кварцові лампи;
  • ультрафіолетові прилади;
  • хлорування;
  • дезинфекція високою температурою.

Кварцювання вже багато років широко застосовується у багатьох областях. Але для побутового використання не дуже підходять.

Дезінфекція хлором пов'язана із застосуванням отруйної речовини, яка має сильний специфічний запах. Висока концентрація може спричинити алергію і навіть опіки слизових оболонок. Хлор залишає сліди, прибрати які не допоможуть пакування паперових рушників.

Дезінфікувати високими температурами можливо далеко не всі, та й енерговитрати для реалізації методу високі.

Ультрафіолет мало відчувається людиною. Злегка вловимий запах швидко випаровується після недовгого провітрювання. А якщо розглядати УФ-стерилізації води, то ефективність у 20 тисяч разів вища за хлорування. Ступінь дезінфекції ультрафіолетовим випромінюванням поверхонь та повітря досягає 99,9%.

Побутові УФ-стерилізатори

Проводити знищення мікробів у домашніх умовах допомагають побутові стерилізатори з вбудованими ультрафіолетовими лампами. Пристрої обробляють гаджети, побутові предмети, різні прилади, харчові продукти, рідини. Існує два види побутових ультрафіолетових стерилізаторів:

Контейнер, який міститься річ для дезінфекції.

Прилад як ліхтарика, яким опромінюють необхідні поверхні для очищення від шкідливих мікроорганізмів.

На нашому сайті можна замовити ручний портативний стерилізатор із гарантією якості. Прилад має вигляд ліхтарика. Пристрій безпечний та зручний у використанні. Портативність приладу дозволяє використовувати його усюди. Вбудований акумулятор тримає заряд в активному режимі близько години. Оскільки світлодіоди економно витрачають енергію, часу достатньо, щоб обробити велику площу поверхонь. Головне правило використання стерилізатора не світити лампою в очі! Успішна дезінфекція пристроєм триває близько 40 секунд.

У магазині Devisan можна купити паперові рушники в Україні, побутові стерилізатори, супутні товари, різні диспенсери, антисептичні засоби.